Kategorie
Kontakt
Zadzwoń na infolinię: pon. - pt. 9:00 - 20:00
Wyślij e-mail na: kontakt@travelduck.pl
Zadzwoń na infolinię: pon. - pt. 9:00 - 20:00
Wyślij e-mail na:

Hiszpańska fiesta - Festiwal Owoców Morza

Festiwal Owoców Morza, Fiesta del Marisco, to narodowa atrakcja turystyczna, przyciągająca tłumy wielbicieli galicyjskich dań przygotowanych z małż, przegrzebków czy ostryg. Przeżyj niezapomnianą przygodę, poznaj galicyjsko-portugalski folklor i spróbuj najlepszych na świecie owoców morza.

Atrakcje

  • wyjątkowe krajobrazy galicyjskiego wybrzeża,
  • zwiedzanie Santiago de Compostela,
  • farma małż w Vigo,
  • degustacja potraw w ramach Festiwalu Owoców Morza Fiesta del Marisco,
  • rejs katamaranem.

Czytaj więcej

Zwiń

Poziom zaawansowania

Podstawowy
Nie jesteś pewien/pewna, czy dostępny poziom jest dla Ciebie odpowiedni? Skontaktuj się z nami.

Miejsce

Galicja to jeden z regionów geograficznych na obszarze półwyspu Iberyjskiego ze stolicą w Santiago de Compostela. Od zachodu i północy wybrzeże oblewa Ocean Atlantycki, natomiast od południa teren graniczy z Portugalią.

Plan wyjazdu


Dzień 1

Wyruszamy z lotniska w Warszawie do Santiago de Compostela. Wycieczkę rozpoczynamy od spaceru po stolicy regionu galicyjskiego. Będziemy podziwiać takie zabytki, jak Plaza de Prateria, Plaza de Obradoiro, Quintana de Mortos i Quintana de Vivos. Zobaczymy tradycyjną zabudowę starówki oraz wyjątkową katedrę św. Jakuba.

Wieczorem wybierzemy się na kolację do jednej z lokalnych restauracji, gdzie spróbujemy klasycznych dań galicyjskich: cocido (pikantne danie jednogarnkowe z ciecierzycą, chorizo i wołowiną) oraz empanadas gallegas (pieróg, dzielony na mniejsze kawałki). Punktem programu będzie degustacja owoców morza, w tym gotowanej ośmiornicy.

Dni 2-3

Wymeldowujemy się z hotelu i wyruszamy na półwysep O Grove, umiejscowiony na atlantyckim wybrzeżu. To właśnie tutaj co roku odbywa się najpopularniejszy galicyjski Festiwal Owoców Morza - Fiesta de Marisco. W ramach imprezy organizowane są konkursy jedzenia, targi rybne, warsztaty gotowania oraz live cooking. Na półwyspie spędzimy aż dwa dni.

Dzień 4

Po śniadaniu wypłyniemy w rejs katamaranem do malowniczej miejscowości rybackiej, Combarro, sąsiadującej z Pontevedra. Zachwycimy się wyjątkowym krajobrazem z tradycyjną galicyjską architekturą. Zjemy lunch w lokalnej restauracji i wrócimy na katamaran, by popłynąć na farmę małż do Vigo.

Dzień 5

Wracamy do Santiago de Compostella, po czym jedziemy się na lotnisko i wylatujemy do Polski.

Zakwaterowanie

Noclegi w hotelu 3* w pokojach 2-osobowych.

Cena zawiera

  • noclegi,
  • śniadania,
  • kolację w 1 dniu w lokalnej restauracji,
  • opłatę za transport lokalny,
  • informator w formie mobilnej aplikacji,
  • bilety wstępu do wymienionych w programie wycieczki atrakcji,
  • opiekę licencjonowanego przewodnika wycieczki,
  • lokalne podatki,
  • Turystyczny Fundusz Gwarancyjny,
  • ubezpieczenie bagażu (400 EUR), KL + Assistance (20 000 EUR) i NNW (4 000 EUR).

Cena nie zawiera

  • biletu lotniczego Warszawa-Santiago de Compostela -Warszawa (+ ok. 1100 PLN),
  • dopłaty za pokój 1-osobowy (+400 PLN),
  • opłaty za dodatkowe atrakcje nieprzewidziane w programie wycieczki,
  • pozostałych posiłków.

Ceny

Koszt 5-dniowego wyjazdu wynosi 3800 PLN za osobę + loty.

Ważne informacje

Wymagana liczba uczestników to minimum 10 osób.

Organizator

Organized by MK Tramping

Tworzymy podróże dla ludzi poszukujących przygód.

Sprawdź podobne wyjazdy

Mexico City, Meksyk

Dambulla, Sri Lanka

15 listopad - 5 grudzień 2020

od10 700 PLN

/ os.

Lima, Peru

25 październik - 7 listopad 2020

od9 500 PLN

/ os.

Newsletter

Dowiedz się pierwszy o nowych przygodach!

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji o nowościach, promocjach, produktach i usługach Travelduck. Zgodę będziesz mógł w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.